Višković u Gradišci: Institucije Republike Srpske su „crvena linija“

14
Foto: SNSD Gradiška/Facebook

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je večeras na narodnom skupu „Branimo Srpsku“ u Gradišci da su institucije Srpske „crvena linija“.

Višković je istakao da se ne može i ne smije dozvoli da predsjednik Republike Srpske bude ponižavan u nametnutom, nelegalnom i neustavnom Sudu BiH.

On je naveo da od građana želi da čuje poruku da ne dozvoljava predsjedniku Srpske da ide u Sarajevo i da neko tamo ponižava ne samo predsjednika, već Republiku Srpsku i srpski narod.

– Oni znaju šta mislimo, ali ne znaju koliko je narod Republike Srpske spreman da brani svoju Republiku Srpsku. Narod od Trebinja, Zvornika, Doboja, sinoć iz Prijedora i večeras iz Gradiške poručuje da ne da Srpsku – rekao je Višković.

Foto: SRNA

On je istakao da srpski narod nije zaslužio poniženje, da ne želi nikome zlo i nije neko ko želi da naruši bezbjednost BiH.

– Nismo separatisti, ali i kod nas ima granica, nemojte nas tjerati iz BiH, ako nas prisilite na to odnijećemo polovinu BiH, to je naše i to je nešto što nam pripada – poručio je Višković.

On je naveo da je sa večerašnjeg skupa poslata poruka da je Srpska sigurna, bezbjedna i da ima budućnost, te da se takve slike plaše oni koji su protiv nje.

– Ponosan sam da smo mi u Republici Srpskoj pokazali da možemo u ljubavi i slozi da živimo i sa drugim narodima, ali oni u drugom entitetu, nažalost, nemaju ni volju, ni snagi ni želju, tamo Srbima skoro da nema život i mjesta – rekao je Višković.

Foto: SRNA

On je naveo da Kristijan Šmit pokušava da obmane cijeli svijet šaljući izvještaj u Savjet bezbjednosti UN, čime je pokazao pravo lice.

Višković je ukazao da Šmit u tom izještaju na prvom mjestu potencira državnu imovinu, a to je, prije svega, imovina Republike Srpske, a na drugom mjestu mu je Ustavni sud biH, gdje kaže da Republika Srpske ne poštuje odluke ovog suda.

On je rekao da Šmit ne zna gdje je došao, jer ovo nije zemlja, ovo je državna zajednica sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.