Višković u Milićima položio vijenac palim srpskim borcima

32
Foto: @Vlada_Srpske/Twitter

Premijer Republike Srpske Radovan Višković danas je u Milićima, povodom Dana opštine – 31. marta, položio vijenac palim srpskim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na Centralni spomenik u Parku velikana.

Poštu palim srpskim junacima odali su i opštinski zvaničnici, kao i predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Obilježavanje Dana opštine biće nastavljeno u sali Skupštine opštine radnim sastankom sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim, nakon čega će uslijediti svečana sjednica na kojoj će biti uručene opštinske nagrade i priznanja pojedincima, institucijama, udruženjima i organizacijama koji su doprinijeli razvoju Milića u prošloj godini.

Priznanje „Zlatni grb opštine Milići“ sa priznanjem „Povelja opštine Milići“, biće uručeno Javnoj ustanovi „Vode Republike Srpske“ i Pokrajinskoj vladi Vojvodine.

„Grb opštine Milići“ sa priznanjem „Povelja opštine Milići“ biće dodijeljeni i Organizaciji rezervnih vojnih starešina Nova Pazova na čelu sa predsjednikom Zdenkom Gašićem, te Milivoju Ćirkoviću i Branislavu Spasojeviću.

„Zlatna povelja opštine Milići“ posthumno će biti dodijeljena Radomiru Dimitriću. „Posebna povelja opštine Milići“ biće uručena trgovini i pekari „SAN“, a „Povelju opštine Milići“ dobiće „Prizma“.

U programu obilježavanja Dana opštine planirana je i posjeta novoizgrađenoj proizvodnoj hali u Industrijskoj zoni Podgora.

Za kraj današnjeg obilježavanja planiran je svečani ručak koji će biti obavljen u Sportskoj dvorani u Milićima.