Višković: Vlada Srpske stimuliše najbolje učenike i studente

18
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da Vlada Srpske u kontinuitetu podstiče i stimuliše učenike i studente koji postižu najbolje rezultate.

– Mladi su naša budućnost i zbog toga moramo voditi računa o njima – rekao je Višković novinarima nakon prijema za učenike osnovnih i srednjih škola, pobjednike na takmičenju povodom 9. januara – Dana Republike, koje je raspisao Republički pedagoški zavod, kao i za mlade istoričare iz Bileće koji su osvojili drugo mjesto na međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići“.

Višković je istakao da je značajno što je najboljim studentima omogućeno da nakon završetka fakulteta dobiju posao, dodajući da će to biti definisano i zakonom.

On je učenicima uručio po laptop sa posvetom.

– Ove godine imali smo u literarnim sekcijama oko 2.500 radova, a u likovnim oko 500 i zaista je trebalo izabrati najbolje radove. Sigurno je da u Srpskoj vrijedi biti najbolji, jer to neko cijeni – dodao je Višković.

On je napomenuo da je Vlada Srpske omogućila besplate udžbenike učenicima koji su pobjednici različitih tamičenja.

– Imamo više od 450 pobjednika takmičenja i sigurno je da se cijeni ono što su uradili. Vlada Srpske vodi računa o najboljim učenicima – dodao je Višković.

Učenica uz Bileće Dragana Vujović rekla je da joj je bila čast da predstavlja Srpsku na međunarodnom kvizu „Nemanjići“.

– Zahvalna sam predsjedniku Vlade Srpske koji nam je uručio prigodne poklone, što će biti podsticaj za dalji rad – rekla je Vujovićeva.

Nastavnica Srpskog jezika iz Trebinja Veselinka Kulaš rekla je da uvijek podstiče kreativnost učenika i da je srećna zbog uspjeha učenika.

Prijemu su prisustvovali ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović.