Vlada: Neprihvatljivo nametanje izmjena Izbornog zakona, članovi organa za provođenje izbora iz Srpske da podnesu ostavke

12
Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

Vlada Republike Srpske saopštila je danas da je neprihvatljivo nametanje izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH od samozvanog visokog predstavnika u BiH i pozvala sve članove organa za provođenje izbora iz Srpske da podnesu ostavke na dužnost.

– Izražavajući opredjeljenje za potpuno poštovanje i dosljednu primjenu međunarodnog prava, Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i Ustava Republike Srpske, stav Vlade Srpske je da se zakoni mogu mijenjati samo u parlamentarnom postupku – navedeno je u saopštenju.

Vlada Srpske zadužila je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave da ovaj zaključak dostavi Savezu opština i gradova Republike Srpske i organima jedinica lokalne samouprave.

Vlada je razmatrala informaciju Ministarstva uprave i lokalne samouprave nakon što je Kristijan Šmit dva puta nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH.

U saopštenju se navodi da je Vlada na telefonskoj sjednici usvojila informaciju u vezi sa nametanjem izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.