Vladika Dimitrije: Duhovni centar Mrkonjići – sveto mjesto

78
Foto: eparhija-zahumskohercegovacka.com

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije rekao je da Duhovni centar Mrkonjići od danas postaje ženski manastir, te zamolio za poštovanje ustrojstva i mira ovog svetog mjesta.

– Govorili su svetitelji Božji da je monah od svih odvojen, ali sa svima u jedinstvu i to je tajna monaškog života. Ako želimo da se ovdje susretnemo sa Svetim Vasilijem, da crpimo radost iz ovog svetog mjesta, moramo da im dopustimo da one imaju mir i da od Boga izmole milost Božiju i mir Božiji – rekao je vladika Dimitrije u besjedi nakon Svete arhijerejske liturgije u novoizgrađenom Duhovnom centru u Mrkonjićima.

On je poručio da će tako svi biti bliže Bogu kada dođu ovdje i imati radost u srcu, koje će sestrinstvo steći molitvenim životom i radom.

Vladika Dimitrije je čestitao praznik Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, Hercegovini i Crnoj Gori i svuda gdje se slavi ovaj veliki svetitelj i zaštitnik.

On je zahvalio na današnjem prisustvu liturgiji vladiki zapadno-američkom Maksimu, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, vjernom narodu, te igumaniji Petropavlovog manastira Pavli i njenom sestrinstvu, koje će od danas u Duhovnom centru u Mrkonjićima započeti monaški život.