Vladika Dimitrije i volonteri Eparhije na kovid odjeljenju: Medicinski radnici kao Hristovi učenici na Golgoti

20
Foto: hercegovinapress.com

Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, zajedno sa volonterima Eparhije, članovima Fondacije Sveti Vukašin, pomagao je na svim našim kovid odjeljenjima, te više puta poredio situaciju u Bolnici sa scenama iz Biblije, u kojima su pored krsta ostali rijetki Hristovi učenici koji se nisu htjeli razići sa Golgote, te istakao da medicinski radnici isto tako paze kovid bolesnike i ne razilaze se.

U najtežim vremenima, kada je više od 100 njih strahovalo za vlastiti život, vladika je zajedno sa Eparhijom, kao pravi duhovni vođa, bio uz svoj narod i uz sve naše medicinske radnike.

Foto: hercegovinapress.com

Pomagali su medicinskom osoblju u hranjenju bolesnika i njihovoj rehabilitaciji. Bili su tu uz njih i za najveći hrišćanski praznik Vaskrs, istakli su u Bolnici Trebinje.

– Ovim putem se zahvaljujemo Eparhiji, ne samo na pomoći, već i na riječima topline i mira kojima su svakodnevno olakšavali bolesničke dane našim pacijentima, a kojima je to mnogo značilo – saopšteno je iz ove ustanove.