Vučić: Sačuvaćemo i Republiku Srpsku i Srbiju

10
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na centralnom obilježavanju manifestacije „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“ da će Srbi sačuvati mir, Republiku Srpsku i Srbiju.

– Biće mnogo teških dana, ali ćemo uspeti u tome. Ništa preče i važnije od Srpske i Srbije nemamo – rekao je Vučić u obraćanju okupljenima na Trgu Republike.

Vučić je naglasio da Srbi nerijetko nemaju svijest o istorijskim događajima, a da ono što se danas desilo u Beogradu ima istorijsku težinu, jer je postignut dogovor o srpskom jedinstvu koje će trajati dovijeka.

– Postigli smo to danas našom deklaracijom – rekao je Vučić i dodao da je dogovor da će od sada prvo mjesto koje će organizovano posjećivati srpski školarce iz Srbije biti Republika Srpska, a Srbiju školarci iz Republike Srpske.

On je naglasio da je danas donesena formalna odluka, a da će on lično nadgledati izgradnju Memorijalnog centra u Donjoj Gradini i u Beogradu kao i da će u ponedjeljak biti prebačen novac za auto-put Sremska Rača-Bijeljina što će doprinijeti međusobnom upoznavanju.

On je dodao da već 35 godina pokušavaju da sruše srpski narod na Kosovu i Metohiji i da uvijek za to krive Srbiju, te da stoga mora da nastavi jačati ekonomiju koja je ugaoni kamen srpske nacionalne bezbjednosti.

Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Vučić je rekao da je uvijek postojala sumnja i kako se Srbija odnosi prema Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj i zahvalio njenom predsjedniku Miloradu Dodiku što uvijek kaže da Srbija nikada više nije pomagala Srpskoj, naglasivši da zna koliko se Dodik bori i šta čini za očuvanje Srpske.

– Ponosan sam na to, i to će se nastaviti i nikada neće prestati – rekao je Vučić.

Podsjetio je na nedavno donesenu rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, iako su Srbi uvijek pokazivali pijatet prema žrtvama drugih.

– Oni su doneli rezoluciju da smo genocidan narod iako kažu da to nigde ne piše – rekao je Vučić i napomenuo kako se jedna mala Srbija suprostavila jer je odlučila da ne da svoju slobodu, svoje srpsko ime.