Vučić: Srbija dobija fabriku PCR testova

12
Foto: Srđan Ilić/Pixsell

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija kreće u izgradnju pogona za sekvencioniranje genoma pri Institutu za molekuralnu biologiju.

On je najavio i gradnju fabike za PCR testove.

– Mogu da vam kažem da ćemo napraviti i fabriku za PCR testove čime ćemo problem testiranja riješiti zauvijek – napominje Vučić.

Dodaje da bolest neće da ode tek tako, ali da će biti i drugih virusa, i zato su ulaganja u zdravstvo od ključnog značaja.

– Moramo da budemo spremni za teže izazove, jer smo mogli da vidimo da je malo zemalja koje će stvarno da pokažu solidarnost – ocijenio je Vučić, prenose mediji.

On je dodao i da kod nas nije vijest da Srbija ima lijekove za liječenje korone, bamlanivimab, regeneron, remdesivir, a imaju ih samo četiri zemlje u Evropi.

Pošto će Srbija u aprilu imati manji deficit nego što je predviđeno, najavljuje još 15 milijardi RFZO-u za sve te stvari, što je oko 125 miliona evra.

Kaže i da će biti srećan kada Srbija dođe do tri miliona vakcinisanih i vjeruje da će se to postići uprkos neodgovornoj kampanji protiv vakcina.