Vučić: Srbija i Republika Srpska danas poštuju svoje junake

7
Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbija i Republika Srpska danas poštuju svoje junake.

U obraćanju u Domu garde na Topčideru u okviru Svesrpskog sabora, Vučić je podsjetio da je prethodnih godina i decenija vladao strah da se iskaže zahvalnost ljudima koji su branili otadžbinu.

– Zapadno od Drine uvek bi nam govorli kako je Srpska genocidna tvorevina, a nisu mogli da kažu da je to običan narod koji je ustao da brani ognjišta, sačuva zemlju svojih predaka i potomaka. Hvala vama borcima iz Srpske koji ste čuvali i sačuvali, odbranili svoju zemlju i doveli Republiku Srpsku kao uspešan entitet gde se srpski narod oseća sigurno – istakao je Vučić.

On je zahvalio i borcima i veteranima iz Srbije koji su uvijek štitili nacionalne interese svoje zemlje, jer su otadžbini davali ono što je najvrednije.

– Niko drugi sa vama ne može da se poredi. Mi danas, ne stavljamo srpske junake u crne džakove, mi danas naše junake poštujemo, pognemo glavu pred njima, pokažemo poštovanje i kažemo hvala za sve što ste učinili za Srbiju – rekao je Vučić, koji se obratio borcima i veteranima Srpske i Srbije zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

On je pozvao veterane i borce Srbije i Srpske da se što više druže, razgovaraju i razmjenjuju iskustva kako herojstvo ne bi bilo zaboravljeno.