Vuković: SDS je narušena iznutra

42
Foto: Vedran Ševučuk/mondo.ba

Srpska demokratska stranke je narušena iznutra i nije se uspjela transformisati u modernu stranku, a odavno je nagrizaju i unutrašnji konflikti, rekao je bivši član Glavnog odbora SDS-a Drago Vuković.

Vuković je naveo da je to partija čije rukovodstvo nije stalo pred ogledalo i upitalo se šta ona predstavlja danas.

– Imaju očigledne slabosti, izgubili su Doboj koji im je bio bastion i jednog odbornika u Banjaluci, a onda čujete da lider kaže kako će pobijediti na izborima – izjavio je Vuković za Glas Srpske.

Ovaj profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu smatra da je jedan od razloga za loše stanje u SDS-u i taj što ne postoje nikakvi kriterijumi prilikom kadriranja i novih članova.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević rekao je za banjalučki dnevnik da je dobro da postoje različita mišljenja i stavovi u stranci, ali da nije dobro da takve stvari izlaze u javnost.

Posljednje trzavice u SDS-u desile su juče kada je zamjenik predsjednika stranke Milan Radović optužio poslanika SDS-a Davora Šešića da je najveći krivac za loše stanje u gradskom odboru ove stranke u Banjaluci.

Ranije se Šešić obrušio na bivšeg lidera stranke Mladena Bosića ističući da Bosić lobira među partijskim kolegama da on bude isključen iz stranke.