Vulić: Građani Srpske taoci Zolaka i „Mesera“ iz Sarajeva

23
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Zahtjev za smjenu ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića je utemeljen i opravdan, kao i osnov za smjenu direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka, izjavila je Srni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

– Povezanost SDA-a i PDP-a je bolećiva i neraskidiva. Sifet Podžić ne podržava ništa što ima veze sa Republikom Srpskom, baš kao što je Aleksandar Zolak omogućio monopol sarajevskoj firmi da jedina može isporučivati kiseonik. Da je Zolakov cilj uništavanje privrede Republike Srpske, ukazivala sam i prethodnih dana. Ne zanima njega ni zdravlje građana, ni problematika kolega, njega zanima samo interes političkog Sarajeva u ovom slučaju ulazak firme „Meser“ na područje Srpske – istakla je Vulićeva.

Ona je rekla da sada javno pita ministra Ankicu Gudeljević da li osjeća bar malo odgovornost i planira li inicirati smjenu sedam članova Stručnog savjeta i direktora Agencije za lijekove koji je političar, a ne službenik?

– Stručni savjet ništa nije radio, a regularno primao naknadu jeste. Da li taj sarajevski kiseonik ima mantru koja će Srbe pretvoriti u Bošnjake, pa će SDA biti na korak do islamizacije BiH?! Da li na taj način osumnjičeni u aferi „Respiratori“ Aleksandar Zolak ispunjava sve želje i ciljeve političkog Sarajeva?! – upitala je Vulićeva.

Ona je naglasila da su građani Srpske taoci jednog čovjeka i jedne firme sa monopolom – Aleksandra Zolaka i „Mesera“ iz Sarajeva.