Vulić: Na Krunićevu žalost srpski narod ima dobro pamćenje, a nije ga lako ni obmanuti

73
Foto: Sanja Vulić

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da su nastupila teška vremena za srpski narod, ali i da nikada nisu ni bila laka za Srbe na ovim prostorima, i nikad nije prestala da važi Lazareva kletva i poruka – „vidjeće se ko je vjera, a ko nevjera“.

Komentarišući izjavu poslanika PDP-a Ljubiše Krunića da ova stranka nikada nije, kako kaže, zloupotrebljavala borce za razliku od SNSD, Vulićeva je rekla da je Krunić samo pijun koji služi, prije svega, kao udarna igla prvoboraca kao što su Jelena Trivić i Borislav Borenović, genijalaca političkog konflikta.

Ona je rekla da se, u svjetlu najavljenog protesta „Sloboda“ koji prave patriote orgnizuju danas u Banjaluci, teba prisjetiti činjenica iz boračke biografije s obzriom na to da se PDP upravo postavio kao branilac boračke populacije.

– Zapjenio je Krunić govoreći o tome da PDP nikad nije zloupotrebljavao borce u političke svrhe, zaboravljajući cijelu spiralu postupaka degradiranja Republike Srpske i njenih institucija. Nije li upravo PDP podržao Rezoluciju o poštivanju žrtava fašističkih režima u organima BiH čime se genocid u Jasenovcu, ali i brojnim jamama Krunićeve rodne Hercegovine pretvara u nemušti „značajan broj žrtava“ – upitala je Vulićeva.

Nije li upravo PDP, navela je Vulićeva, srušio mehanizam koordinacije pregovora sa EU, ignorišući i Ustav Republike Srpske i ljudsku i moralnu obavezu prema narodu koga zastupa?

Ona je upitala i ko je izglasao Akcioni plan prioriteta Evropske komisije, bez saglasnosti Vlade Srpske?

– I, uostalom, nije li ono baš u Trebinju, za koga je Krunić tako junački ratovao, Boračka organizacija optužila PDP za pranje para i milionske mahinacije? Da li PDP-ov Mladen Ivanić ima junački staž u Vojsci Republike Srpske, a isti je proveo za volanom službenog automobila – zapitala je Vulićeva.

Ona je naglasila da na sreću srpski narod ima dobro pamćenje, nije ga lako prevariti i obmanuti, a nije teško ni vidjeti i spoznati ko je meta sankcija, neskrivenih pokušaja političke i fizičke likvidacije i ko je trn u oku onih koji žele da pregaze srpski narod i Republiku Srpsku.

– Jelena Trivić i Ljubiša Krunić to svakako nisu, već iskreni i istinski borci za očuvanje Republike Srpske i njenih institutucija – Željka Cvijanović i Milorad Dodik – zaključila je Vulićeva.