Vulić: Pojam lidera misaona imenica za Bećirovića

39
Foto: Sanja Vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bih Sanja Vulić izjavila je Srni da je pojam lidera misaona imenica za Denisa Bećirovića.

– Da ima bar malo časti i samosvijesti, te da zna šta znači biti lider jednog naroda u pravom smislu te riječi, Denis Bećirović nikada ne bi ni spomenuo ime Milorada Dodika, kojem 20 godina građani daju bezrezervnu podršku i koji je istinski lider srpskog naroda – istakla je Vulićeva.

Reagujući na izjavu Bećirovića da predsjednik Republike Srpske mora, kako je rekao, biti zaustavljen u antidejtonskoj i antiustavnoj politici i da se on transformisao iz političke u bjezbjednosnu prijetnju, Vulićeva je u izjavi za Srnu ocijenila da je Denis Bećirović jedini političar koji je dežurno smetalo na političkoj sceni u BiH i čovjek koji bi se i u đavola transformisao da dođe do svog cilja.

Ona je navela da je najtužnije to što o navodnom antidejtonskom djelovanju predsjednika Republike Srpske govori Denis Bećirović koji diplomatama broji krvna zrnca i ne želi da sarađuje sa srpskim ambasadorima.

Vulićeva je naglasila da Denis Bećirović u svojim, sad već poznatim, dugim i dosadnim izjavama, nastoji da privuče pažnju pričom o „zaustavljanju“ izabranog predsjednika Republike Srpske, s obzirom da ne može svojim radom i rezultatima.

– Bećiroviću poručujem: BiH će biti dejtonska ili nikakva. Muslimanska sigurno neće! Saradnja sa NATO alijansom nije sporna, ali članstvo ne može nikada biti prihvatljivo. Od NATO dušebrižnika dobili smo konzerve ikara i osiromašeni uranijum, a ako Denis Bećirević čezne za istim, predložićemo ga za počasnog člana Alijanse – naglasila je Vulićeva.