Vulić: Strašna je spremnost Trivićeve da proda interese Srpske u zamjenu za kupovinu izbora

31
Foto: Sanja Vulić

Član Predsjedništva SNSD-a i poslanik Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić kaže da je strašna spremnost Jelene Trivić da proda interese Srpske stranim faktorima u zamjenu za podršku i kupovinu izbora.

– Vjerovatno su njeni strani mentori uradili analize i targetovali kolegu Radovana Kovačevića i mene kao nekoga ko je prisutan u javnosti, prepoznatljiv i sa velikim šansama u budućnosti, ali i kao nekoga ko je uvijek bezrezervno na strani predsjednika Dodika. Ona je pokušala da pravi razne cinične aluzije na moje političke sposobnosti, ima tu i doza ljubomore, ljudi tako doživljavaju, pa mi prenose, ali to samo kad piše (ili joj pišu) jer u TV emisiju sa prenosom uživo sa mnom nije smjela. A, šteta čak bi joj dala i da nosi „bubicu“ da mogu da joj daju instrukcije, sav taj strani konglomerat koji joj vodi kampanju – kaže Vulićeva za Nacional live.

Ona poručuje i da je PDP-ov kandidat za predsjednika Republike Srpske pokazala drugu stranu svoje ličnosti, a to je sklonosti ka apsolutizmu, isključivosti, beskrupuloznosti.

– Moram priznati da sam pomalo i iznenađena Jelenom koju smo otkrili nakon tih saopštenja i njenih nekontrolisanih reakcija. Da, ja jesam osoba bez dlake na jeziku, i morala sam reagovati i odgovoriti na njene napade i zlobu. Međutim, ona je u tim duelima otkrila stranu svoje ličnosti koju sam naslutila, a to je sklonost ka apsolutizmu, isključivost, beskrupuloznost. Trivićeva je, nažalost, spremna da pregazi preko mnogo čega da bi došla do cilja. A to „mnogo“ su i njeni saradnici i koalicioni partneri, i sopstvena čast i dostojanstvo, a bogme i obraz. Njena spremnost da avansno proda interese Srpske stranim faktorima u zamjenu za podršku i kupovinu izbora je strašna – kaže Vulić.

Mnoge ankete se pojavljuju u završnici kampanje sa različitim informacijama, kakav rezultat očekujete u trci za predsjednika Republike Srpske?

– Ankete su čudo, i kod nas je bitno ko ih naručuje i plaća, a ko radi objektivno i nepristrasno. Vraćamo se na onaj pomenuti informacioni rat, i tvrdim da je mnoštvo anketa naručeno da bi se birači zbunili. Ali, ako želimo biti sasvim pošteni, ko može biti konkurent Miloradu Dodiku? Kakav put je taj čovjek prešao u svojoj političkoj karijeri, i kakvo iskustvo i čvrstinu je stekao – potpuno je nemjerljivo u odnosu na protivkandidate. Ono što Dodik smije, njegovu odlučnost i beskompromisnost, treba duboko poštovati i cijeniti. Ono što često nije dovoljno istaknuto, a što je odlika Milorada Dodika jeste, koliki je to čovjek, da svakom pomogne i zna da oprosti, često i na svoju štetu, ali to je odlika velikog državnika koji zahvaljujući iskustvu i svojom ljudskom stranom najbolje zna kako da za svoj narod izvuče najviše moguće u ovim zaista izazovnim vremenima – zaključila je Vulić.