Vulin: Govoriću istinu o koljaču Oriću dok sam živ

16
Foto: mod.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će istinu o „koljaču Naseru Oriću“ govoriti dok je živ.

– Presudom Haškog tribunala, Orić je oslobođen od svake odgovornosti za svako zlo koje je počinio. Dok budem živ, dok me neko od kriminalaca Orićeve bande ne bude ubio, govoriću istinu o koljaču Oriću – poručio je Vulin, reagujući na napad i na uvrede koje je na njegov račun izneo ratni zločinac Orić.

Vulin je naveo da je „njegova glava mala cena za istinu koju govori“.

– Srbi u Zalazju su izvršili masovno samoubistvo. Još 3.000 Srba u Podrinju se ubilo ili je stradalo od kiše i vjetra. Sudija Ilić, ne samo da je sebi iskopao oči, već se i sam zaklao – naveo je Vulin sarkastično u odgovoru Oriću.

Vulin je juče na obilježavanju 29 godina od srpskog stradanja u srebreničkim i bratunačkim selima rekao da je istina jedna i da ona mora izaći na vidjelo i neće nikad nestati.

Prema njegovim riječima, grobovi na Zalazju zaslužuju pravdu i svi to znaju, pa i Orić.

– Orić je krvolok i ubica. Koliko se sjećam, bio je osuđen, a kako to kada se rade revizije presuda za muslimane ili Hrvate, uvijek ih oslobode, a kada se rade za Srbe uvijek ih osude – konstatovao je Vulin.

On je istakao da za Srbe nema pravde tamo gdje nemaju svoje države. „Naše žrtve ne bole nikoga osim nas“, zaključio je Vulin.