Vulin poručio Džaferoviću da pazi šta želi, jer mu se možda i ostvari

37
Foto: mod.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću da je veoma prirodno da Srbija razmišlja o sudbini Srba u BiH jer niko drugi neće, te da pazi šta želi jer će se možda i ostvariti.

Povodom izjava Džaferovića da niko ne treba da se paternalistički odnosi prema BiH i da Srbija nema nikakve veze sa imenovanjem visokog predstavnika u BiH, Vulin je rekao da se niko prema BiH ne odnosi paternalistički.

– Mi samo vodimo računa šta se dešava sa srpskim narodom u BiH, kad niko drugi neće, a neko mora. Nije to nikakvo miješanje, ali je vrlo prirodno da razmišljamo o sudbini srpskog naroda – naveo je Vulin za RTS.

Vulin je rekao da bi Džaferović trebalo da pazi šta želi jer će mu se možda i ostvariti, te podsjetio da je Džaferović rekao kako očekuje od svojih susjeda da se ponašaju prema BiH sa istim poštovanjem sa kojim se BiH ponaša prema njima.

– Da li to znači, gospodine Džaferoviću, poslije vaše izjave da je Kosovo nezavisno, da je i Republika Srpska nezavisna? Budite pažljivi sa onim što želite, možda vam se i ostvari – poručio je Vulin.

On je podsjetio da je Džaferović odlazio u Novi Pazar i razgovarao sa liderom SDA Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom, koji je govorio kako treba otcijepiti takozvani Sandžak.

– Riječ mu nismo rekli, a mi ne smijemo da razgovaramo sa Srbima. Odmah je problem kada mi razgovaramo sa Srbima, a Republika Srpska kao međunarodno priznati entitet ne može da se poredi sa Raškom oblasti ni na koji način – naveo je Vulin.

Vulin je rekao da je samo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u stanju da okupi i ujedini sve Srbe, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

On je dodao da je Vučić sabrao sve predstavnike Republike Srpske i iz vlasti i iz opozicije, što nije lako, ali da su osjetili potrebu da se ostvari jedinstvo svih važnih faktora u političkom životu Republike Srpske kako bi Srpska bila sačuvana.