Za Trivićevu svi koji su protiv nje su „papci“

31
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Za Jelenu Trivić, kandidata PDP-a za predsjednika Republike Srpske, svi koji su protiv nje su papci. Tako je i „papak“ sada već bivši predsjednik fočanskog PDP-a i član Glavnog odbora Zoran Mandić koji je razočaran kampanjom napustio stranku.

On je Jeleni Trivić zamjerio što radi isključivo za SDS, a na štetu PDP-a, dok ga je ona nazvala „papkom“ i za nezadovoljstvo u redovima svoje stranke ponovo okrivila lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Ona je Mandića optužila da se prodao, dok je on nju optužio da žrtvuje PDP u Hercegovini gdje će njihove mandate odnijeti SDS i Nebojša Vukanović.

U pismu upućenom šefu partije Branislavu Borenoviću, Mandić podsjeća i da je svoj radni vijek proveo u borbi protiv kriminala. Zbog nedavnih slika sa Romanije kaže, ne može da povjeruje u iskrene namjere da je Jeleni Trivić prioritet borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

– Ne mogu sebi da dopustim da budem naivan i da povjerujem u iskrene namjere da je Jeleni Trivić prioritet borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i da na predizbornim skupovima na Romaniji rame uz rame sjedi sa licima za koje osnovano sumnjamo da se dovode u vezu sa ozbiljnim krivičnim djelima, a što sam ja lično znao jer sam se upravo protiv tih organizovanih kriminalnih grupa borio. Tako nešto kao čovjek sebi ne mogu da dopustim i da učestvujem u dovođenju na vlast istih onih koje sam ne tako davno hapsio – napisao je Mandić.

Mandić Trivićevoj: Neko ko je dobio mandat od PDP-a a radi za SDS nije papak?

Zoran Mandić, koji je danas napustio PDP, obratio se Jeleni Trivić putem Fejsbuka rekavši da bi bio red da objasni članovima PDP-a u Foči, Nevesinju, Borkovićima, Bileći, Višegradu i Kalinoviku zašto ih je zaobišla u svojoj predizbornoj kampanji a da je pri tom gostovala na tribinama SDS-a.

– Gospođo Trivić, nemam namjeru da se bavim vašim izmišljotinama i nebulozama, ali red bio bio da objasnite članovima PDP-a u Foči, Nevesinju, Borkovićima, Bileći, Višegradu i Kalinoviku zašto ste ih zaobišli a da ste pri tom gostovali na tribinama SDS-a. Drugo pitanje je da li smatrate da neko ko je dobio mandat od PDP-a radi za SDS na štetu PDP-a, nije papak ili kako se to kaže papanka – upitao je Mandić Trivićevu putem društvenih mreža.