Zaražen Robert Patinson, zaustavljeno snimanje „Betmena“

10
Foto: Fadel Senna/AFP

Britanski glumac Robert Patinson koji je svjetsku slavu stekao igrajući vampira u filmskom serijalu „Sumrak saga“, pozitivan je na virus korona.

Budući da Patinson igra noseću ulogu u novom filmu o Betmenu, snimanje je ponovo moralo da bude prekinuto, javlja Veniti fer.

Kompanija Vorner bros je samo izdala saopštenje da je član produkcionog tima filma „Betmen“ pozitivan na kovid 19 i izolovan u skladu sa utvrđenim protokolima, te da je snimanje privremeno pauzirano.

Veniti fer je uspio iz povjerljivih izvora da sazna da je Robert Patinson taj član tima koji se razbolio.

Snimanje novog nastavka sage o Betmenu je prekinuto u martu kada je proglašena pandemija, ali je početkom ljeta nastavljeno. Patinsonov predstavnik za medije nije želio da komentariše zdravlje glumca.

U novom filmu, koji režira Met Rivs, poznat po filmu „Planeta majmuna“, Betmen pokušava da riješi seriju jezivih serijskih ubistava u Gotamu. Slučaj će ukrstiti njegove puteve sa Ridlerom koga igra Pol Dejno, Zoi Kravic u liku Seline Kajl (prije nego što će preći na drugu stranu zakona) i likom iz podzemlja, Osvaldom Koblpotom, zvanim Pingvin, u tumačenju Kolina Farela.

– To će biti jedan kriminalistički eksperiment. Betmen pokušava da nađe načina kako konačno da promijeni ovo mjesto. Preduzima razne poduhvate, ali oni još uvijek nemaju efekat koji bi on želio – najavio je Rivs prilikom predstavljanja prvog trejlera.

– Ubistva počinju da se dešavaju i kroz njih pratimo istoriju Gotama. Betmen nešto već sluti, ali njegova istraga će otvoriti čitav lavirint korupcije i zločina – dodao je on.

Planirano je da se film pojavi pred publikom 2021. godine.