Zašto Crnadak nije tražio ostavku kada je Ivanić bio suočen sa optužnicom?

11
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Oštra reagovanja na izjavu šefa Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Igora Crnatka da bi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik trebalo da podnese ostavku, ako Sud BiH potvrdi optužnicu protiv njega. Ovim je, kažu, Crnadak odabrao stranu, suprotnu institucijama Srpske svrstavajući se uz neustavni Sud i Tužilaštvo, Kristijana Šmita i zapadne ambasade koje su kreirale optužnicu protiv Dodika. Pitaju Crnatka zašto nije tražio ostavku kada je njegov stranački šef Mladen Ivanić, bio suočen s optužnicom pred Sudom BiH.

Hiljadu izbornih krugova da se održi izdajnici poput Igora Crnatka i njegovih istomišljenika ne bi pobijedili jer srpski narod duboko prezire kvislinge, saopštio je danas DNS.

– Ranije sam mislio da su Crnatkova frustriranost i mržnja prema Miloradu Dodiku jači od ljubavi prema Republici Srpskoj. Danas me razuvjerio i shvatio sam da on jednako mrzi Dodika i Republiku Srpsku, i da je beskrajno lojalan Kristijanu Šmitu – istakao Nenad Nešić, predsjednik DNS.

Opozicija je dio koalicije čiji je cilj rušenje Republike Srpske, istakao je za RTRS portparol SNSD-a Radovan Kovačević. On je istakao da je Dodik poštovao Ustav i zakone.

– Posao predsjednika Srpske je da potpisuje ukaze i Milorad Dodik je to radio. Ispunjavao je ustavne obaveze. Dodiku je bitnija svaka institucija Srpske od bilo kakvog stranca i prijetnji – naveo je Kovačević.

Naglasio je da opozicija nije ni glasala za Zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

– Žele da slome Republiku Srpsku, ali u tome neće uspjeti. Očigledno je da opozicija nema srama. Oni samo ispunjavaju želje stranih mentora – jasan je Kovačević.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak ne treba da se raduje montiranoj optužnici protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika, jer sutra i on može biti optužen, rekao je bivši član PDP-a i advokat Siniša Đorđević.

Đorđević je istakao da očigledno da je optužnica protiv Dodika politički motivisana i montirana.

– Sličan slučaj smo imali protiv Mladena Ivanića, kada sam bio njegov branilac. I protiv Ivanića je bila politički montirana optužnica. I dobro zna Crnadak kakve smo ponude dobijali kako bi Ivanić bio oslobođen – rekao je Đorđević.