Završen „Egzit“, tvrđavu posjetilo više od 180.000 mladih iz 70 zemalja

26
Foto: Exit

U Novom Sadu u jutarnjim časovima završen je muzički festival „Egzit“ na kojem je, prema procjenama organizatora, za četiri protekle noći bilo više od 180.000 mladih ljudi iz 70 zemalja svijeta.

Posljednje veče „Egzita“ obilježili su nastupi domaćih, evropskih i svjetskih mega zvijezda savremenih muzičkih pravaca.

Tako se drevna Petrovaradinska tvrđava, gdje je festival održan, „lomila“ pod Darkom Rundekom, Masimom Savićem, Lajbahom, kao i jednim od najvećih svjetskih di-džejeva Davidom Getom i ništa manje popularnim Solomonom.

Jubilarni 20. po redu „Egzit“ ostaće upamćen po strogim procedurama za ulazak posjetilaca na Tvrđavu zbog pandemijskih mjera.

Organizatori jednog od najboljih svjetskih i evropskih muzičkih festivala ističu činjenicu da su četiri protekla dana prošla bez incidenata, bez prevelikih ambulantnih intervencija, kao i bez bilo kakvih drugih problema.

Iz organizacije „Egzita“ ističu uvjerenje da je ovogodišnji festival dao ljudima tračak svjetla i tračak zabave koji su svima nedostajali u protekli godinu i po dana pandemije virusa korona.