Završeno brojanje glasova iz Prijedora – uočena manja odstupanja

39
Foto: Klix.ba

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu završeno je ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića iz Prijedora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske tokom kojeg su uočena manja odstupanja u brojanju, kako je to bilo i do sada, saznaje Srna u ovom centru.

Izvor je rekao da se čeka naredba prema kojoj će se znati da li će se danas brojati glasački listići pristigli putem pošte ili će biti ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića iz Laktaša ili Novog Grada za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, moguće je da na jednom broju stolova budu brojani glasački listići iz inostranstva, a na drugom listići iz Laktaša ili Novog Grada čije vreće se nalaze u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani Zetra.

Otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske obavlja se na osnovu naredbe CIK-a od ponedjeljka, 10. oktobra.