Zoran Adžić reizabran za predsjednika Gradskog odbora SNSD Gradiška

32
Foto: SRNA

Predsjednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Gradiška Zoran Adžić reizabran je večeras na tu funkciju.

Na sedmoj Izbornoj konferenciji Gradske organizacije SNSD-a izabran je i 71 član Gradskog odbora.

Foto: SRNA

Izbornoj konferenciji, koja je održana u Areni Gradiška, prisustvovao je i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je čestitao Adžiću i novoizabranom Gradskom odboru, ocijenivši da je ovaj impozantni skup dokaz ozbiljnosti i stabilnosti gradske partijske organizacije.

– Čestitam im na uspješnim rezultatima u prošlosti i uopšte ne sumnjam da će SNSD u Gradišci ponovo ostvarivati dobre rezultate. Planiranih projekata za Gradišku je mnogo – rekao je Dodik.

Foto: SRNA

On je naglasio da će iduće godine biti završen novi most na Savi, koji će rasteretiti saobraćaj i dati mogućnost za planiranje novih projekata.

– U planu je rekonstrukcija magistralnog puta od Gradiške do Klašnica, podrška izgradnji vrtića, rekonstrukciji škola i to će obilježiti naredni period ovog grada – rekao je Dodik.

On je ocijenio da je Gradska organizacija SNSD Gradiška jedna od najorganizovanijih i najstabilnijih lokalnih partijskih organizacija, koja obezbjeđuje dobre rezultate.

– Uvijek kada je SNSD na vlasti u Gradišci bio je uzlet same lokalne uprave, a kada su to bili neki drugi to je bio definitivni zastoj i onemogućavanje razvoja. SNSD pokazuje svoju sposobnost i jedan od dokaza toga je i ova sportska dvorana, koja je u mandatu drugih stranaka zjapila prazna i nije bilo ideje kako je završiti. Danas sam ponosan što u ovoj dvorani održavamo konferenciju i presretan da je svi koriste, bez obzira na političku pripadnost – naveo je Dodik.

On je dodao da od Gradske organizacije SNSD-a Gradiška očekuje da na izborima naredne godine postigne rezultat kao i 2018.

Foto: SRNA

Adžić, koji je i aktuelni gradonačelnik Gradiške, zahvalio je delegatima Izborne konferencije i Dodiku za podršku u namjeri da nastavi da vodi Gradsku organizaciju SNSD-a i radi na izgradnji i razvoju Gradiške.

– Opredijeljeni smo da radimo u skladu sa našim strateškim planovima i imamo niz planova u oblasti društvenog, sportskog, kulturnog, infrastrukturnog i privrednog razvoja Gradiške. Imamo dosta pripremljenih projekata i vjerujem da ćemo i uz podršku Vlade Republike Srpske nastaviti sa razvojem – istakao je Adžić.

Foto: SRNA

On je naglasio da se Gradiška razvijala uvijek kada je na njenom čelu bio SNSD, a da je taj razvoj ubrzaniji kada je SNSD na vlasti na lokalnom i na republičkom nivou.

– Želimo da Gradiška postane razvijeni srednjoevropski grad. Gradiška u tome ima apsolutnu podršku predsjednika Dodika i Vlade Republike Srpske, a pokazali smo da za naše projekte imamo podršku međunarodnih donatora jer smo za prethodne četiri godine od UNDP-a i zemalja EU dobili oko 53 miliona KM grantovskih sredstava – dodao je Adžić.

Izbornoj konferenciji Gradske organizacije SNSD-a Gradiška prisustvovalo je 358 delegata, te funkcioneri SNSD-a i stranaka koalicije.