Žunić: Odluka DNS-a prihvatljiva za SNSD

57
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Odluka DNS-a da istupi iz vladajuće koalicije za SNSD je prihvatljiva, kaže za Srpskainfo šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić.

Dodaje da DNS ima potpuno legitimno političko pravo, kao i svaka druga politička opcija, da zauzme stav o svojoj političkoj budućnosti.

– SNSD će u narednih nekoliko dana na svojim najvišim organima zauzeti stav prema odluci DNS-a, uopšte prema njihovoj politici koju su vodili i koju planiraju voditi, a naročito prema kadrovima DNS-a koji su postavljeni ispred naše koalicije, njihovom radu i odnosu prema poslu – kaže Žunić.

Komentarišući današnji zaključak Predsjedništva DNS-a da svoje lokalne odbore obaveže da do 21. oktobra dostave prijedlog budućeg koalicionog djelovanja na ovogodišnjim lokalnim izborima, Žunić kaže da je DNS uvijek funkcionisao na tom principu.

– Njihovi odbori su praktično uvijek funkcionisali tako, birali su da li formalno ili neformalno, javno ili tajno, s kim će da rade. To ne predstavlja ništa novo – poručuje Žunić.