Žunić: Orbanova podrška Dodiku – podrška investicijama i politici neutralnosti

12
Foto: SRNA

Šef Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je da je podrška premijera Mađarske Viktora Orbana srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku podrška investicijama i politici neutralnosti, a ne politici pognute glave.

Žunić je istakao da je riječ o podršci saradnji Mađarske i Srpske, koja je na najvišem nivou zahvaljujući ovoj dvojici velikih lidera.

– Mađarska se u ovim turbulentnim vremenima pokazala kao iskreni prijatelj Srba sa obje strane Drine. Dodik i Orban su ljudi koji čvrsto stoje iza svojih naroda i građana, nepokolebljivi u odbrani interesa i srpskog i mađarskog načina života, običaja i svega onoga u šta vjerujemo i čemu težimo – naglasio je Žunić.

On je istakao da je uvjeren da će još dugo godina ova dva velika političara čvrsto sarađivati u korist građana.

– Mađarska kao prijatelj Srpske je još jedan znak da u svijetu imamo jake i odane saveznike i da nikada nećemo biti sami u obrani Republike Srpske, njenih prava i nadležnosti – zaključio je Žunić.

Mađarski premijer Viktor Orban podržao je juče Dodika, za koga je rekao da je spreman očuvati mir, da je otvoren za dijalog, zalaže se za Dejton i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda.