Žunić: Zahvaljujući Dodiku Narodna skupština dobila značaj koji joj pripada

20
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Šef Poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da je parlament Srpske dobio značaj koji ima po Dejtonskom mirovnom sporazumu, zahvaljujući mudroj politici srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– Koristeći mehanizam entitetskog vitalnog interesa, Dodik je u toku svog mandata Narodnoj skupštini Republike Srpske dao mogućnost da raspravalja i o međunarodnim političkim diplomatskim odnosima i da daje završnu riječ iznad Predsjedništva BiH – rekao je Žunić tokom skupšinske rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srpske o Dodikovom vetu na odluku Predsjedništva BiH o davanju agremana njemačkom ambasadoru u BiH.

Žunić je istakao da onaj ko smatra da nije trebalo pokrenuti mehanizam zaštite vitalnog interesa Republike Srpske definitivno ne misli dobro Republici Srpskoj sada, ni u budućnosti.

– Ovaj mehanizam se ne može izlizati, trebamo ga koristiti što više – istakao je Žunić.

Žunić je rekao da je uvjeren da će ovaj mehanizam biti korišten ubuduće za sve i da će Narodna skupština Republike Srpske dati posljednju riječ kako je to i predviđeno Dejtonskim sporazumom.