Zvaničnici Srpske uputili saučešće porodici akademika Janjića

154
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Dodik: Naučni rad akademika Janjića ostavio dubok trag u srpskom društvu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici akademika Vaskrsija Janjića, koji je preminuo danas u 77. godini.

Dodik je naglasio da je sa žaljenjem primio vijest o smrti akademika Janjića, čiji su rad i djelo ostavili dubok trag u srpskom društvu i naučnoj zajednici.

– Odlazak ovog velikog čovjeka i naučnika nenadoknadiv je gubitak za njegovu porodicu, ali i za cjelokupnu akademsku zajednicu – istakao je Dodik u telegramu saučešća.

Srpski član Predsjedništva naveo je da je Vaskrsije Janjić autor mnogih knjiga i naučnih radova iz oblasti poljoprivrede, veterinarstva i šumarstva koji će biti temelj i putokaz za sticanje znanja generacijama koje dolaze, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Saosjećajući u bolu koji je zadesio vašu porodicu, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća – navodi se u telegramu saučešća srpskog člana Predsjedništva BiH.

Akademik Vaskrsija Janjić preminuo je danas u 77. godini nakon kraće bolesti.

Cvijanović: Odlazak akademika Janjića je nenadoknadiv gubitak

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog akademika Vaskrsija Janjića i Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske.

– Sa žaljenjem sam primila vijest o smrti akademika Vaskrsija Janjića, potpredsjednika Akademije nauke i umjetnosti Republike Srpske. U svojoj bogatoj naučnoj karijeri, akademik Janjić napisao je brojne knjige, naučne i stručne radove koja su temelj za sticanje znanja prošlim i budućim generacijama – istakla je Cvijanović u telegramu saučešća.

Cvijanović je navela da je njegov odlazak nenadoknadiv gubitak, ne samo za njegovu porodicu, nego i za cjelokupnu akademsku zajednicu, naučnu i stručnu javnost.

– U ime građana Republike Srpske i svoje ime, izražavam duboko saučešće porodici Janjić, Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske, prijateljima i poštovaocima akademika Janjića – navodi se u telegramu saučešća predsjednice Srpske.

Višković: Janjić ostavio dubok trag u naučnoistraživačkom životu Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici preminulog akademika Vaskrsije Janjića i Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske.

– Sa velikim žaljenjem sam primio vijest o smrti akademika Vaskrsije Janjića. Ostaće upamćen kao veliki čovjek i uvaženi akademik koji je svojim profesionalnim angažmanom ostavio dubok trag u naučnoistraživačkom životu Republike Srpske – navodi se u telegramu premijera Srpske.

Višković je u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime uputio izraze najdubljeg saučešća.