Zvanično: Svi engleski klubovi se povukli iz Superlige

10
Foto: @brfootball/Twitter

Svih šest premijerligaških timova koji su bili članovi Superlige Evrope donijelo je odluku da se povuče iz tog takmičenja, prenose britanski mediji. Mančester Siti bio je prvi klub koji se formalno odrekao učešća u Superligi, a za njim je slijedio Čelsi. Kasnije tokom večeri istim koracima krenuli su Arsenal, Liverpul, Mančester Junajted i Totenhem.

U nedjelju uveče objavljen je nacrt Superlige i 12 klubova-osnivača, ali je taj plan naišao na oštre osude najvećeg dijela fudbalske javnosti.

Siti je prvi izjavio da je „formalno reagovao i započeo sa procedurom povlačenja“, a zatim su reagovali i ostali engleski timovi.

Liverpul navodi da je njihovo učešće u novom takmičenju „stopirano“.

Mančester Junajted kaže da su „pažljivo slušali reakcije navijača vlade Velike Britanije i ostalih ljudi uključenih u klub i donijeli odluku da ne učestvuju“.

Arsenal se izvinio rekavši da su „napravili grešku“ i dodali da se povlače pošto su vidjeli rekaciju navijača i šire fudbalske zajednice.

Predsjednik Totenhema Danijel Livi istakao je da klub „žali što je izazvao ljutnju i nezadovoljstvo“ ovim prijedlogom novog takmičenja.

Za sada ostaje da se vidi da li će ova epizoda imati neke posljedice u vidu kazni iz FA, kao i šta će biti sa „neengleskim“ timovima-članovima Superlige.