Broćeta: Mi vodimo brigu o Srbima, nećemo lako prepustiti pozicije

28
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Drvar Goran Broćeta poručio je nakon što je Opštinsko vijeće danas izglasalo opoziv načelnika opštine Dušice Runić da SNSD konstantno vodi brigu o Srbima u Federaciji BiH i da neće tako lako interesnim grupicama prepustiti najodgovornije pozicije.

Broćeta je naveo da pet stranaka koje čine skupštinsku većinu (PDP, Srpska napredna stranka, DNS, Socijalistička partija i HDZ 1990) povezuje samo želja da se domognu sredstava koja stižu u Drvar i da razbiju srpski korpus, čime bi vratili dug pojedinim hrvatskim i bošnjačkim finansijerima.

– SNSD ostaje najjača stranka koja na naredne izbore ide na samostalnu većinu. Od stranaka koje čine većinu, ostale su samo ruke u Opštinskom vijeću Drvar, jer su se sve skoro raspale – istakao je Broćeta.

Prema njegovim riječima, svako normalan vidi šta je na sceni, a narod će svoje reći kada god bude trebalo da glasa.

– SNSD neće tako lako prepustiti najodgovornije pozicije interesnim grupicama koje su samo mrtvo slovo na papiru – rekao je Broćeta Srni.

On je pojasnio da te interesne grupice potpomažu razni lobiji koji žele da razbiju jedinstvo, tačnije da Srbe prepuste da tiho nestanu u FBiH.

– Načelnicu Drvara je izabrao narod i samo narod može dati sud o njenom radu, a narod vidi i zna ko jedino ima kapacitet da mu pomogne – napomenuo je Broćeta.