Aleksandar Vučić – počasni građanin Mrkonjić Grada

76
Foto: SRNA

Skupština opštine Mrkonjić Grad donijela je odluku o dodjeli Povelje počasni građanin predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, rekla je načelnik ove lokalne zajednice Divna Aničić.

– Našalila sam se i rekla: ‘Predsjedniče, danas imate i crno na bijelo da Vas Mrkonjić Grad voli i da ste ovdje uvijek dobrodošli’ – rekla je Aničićeva novinarima u Mrkonjić Gradu nakon sastanka predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Aničićeva je zahvalila Vučiću za današnju posjetu, te posebnu zahvalnost uputila stanovnicima Mrkonjić Grada koji su, kako je naglasila, pokazali ljubav i dobrodošlicu predsjedniku bratske Srbije.

– Predsjednik Srbije je obećao pomoć našem srednjoškolskom centru, Domu zdravlja – naglasila je Aničićeva.

Prema riječima Aničićeve, danas su ustanovljeni principi pomoći privrednicima, što joj je posebno drago.

– Predlažem da Mrkonjić Grad bude pilot-projekat opština jer mi takav sistem podrške našim privrednicima imamo od 2004. godine – rekla je Aničićeva.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i rukovodstvo opštine.