Amidžić demantovao Stanivukovića: Riječ je serološkim, a ne PCR testovima

42
Foto: banjaluka.rs.ba

Srđan Amidžić, potpredsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, oglasio se saopštenjem u kojem najoštrije osuđuje „neistinite tvrdnje koje su se pojavile na nekim nepotpisanim portalima i plasirane od strane kandidata PDP Draška Stanivukovića“, a kojima se, kako navodi, želi uznemiriti stanovništvo tvrdnjom da „SNSD dijeli besplatne testove na virus korona, dok istih nema u zdravstvenim ustanovama“.

Reagovanje Srđana Amidžića:

Naime, nikakvi testovi na korona virus se ne mogu dijeliti, jer testiranja vrše ovlaštene laboratorije, a u konkretnom slučaju radi se o serološkim, a ne tzv. PCR testovima kojima raspolažu samo javne ustanove. Serološka testiranja koja se organizuju u privatnim laboratorijskim ustanovama su lako dostupna svakom građaninu, ne samo u Banjaluci, nego i u Republici Srpskoj.

Gradska organizacija SNSD Banjaluka je u okviru svojih mogućnosti, u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, obezbijedila 1.000 seroloških testova za svoje sugrađane starije od 65 godina. Cilj akcije je da se besplatnim serološkim testiranjem, u ovlaštenoj privatnoj laboratoriji, organizovano, bez gužvi i maltretiranja starijih sugrađana, doprinese zaštiti zdravlja i smanjenju broja zaraženih virusom korona na području Banjaluke.

Samo se u slučaju besramnih političkih ličnosti ovo nastojanje može izokrenuti i pokušati ubrati jeftin politički poen.