Brnabić: Udar na Srbiju

45
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenila je da večerašnji ponovni napad na policiju ispred Skupštine Srbije predstavlja udar na Srbiju, na sve njene građane, podrivanje demokratskih temelja zemlje i svega što je politički i ekonomski stvarano.

– Ovo nema nikakve veze sa virusom korona. Očigledno je ovo dugo planirano, ali pobijedićemo mi i ovo. Ovakva manjina postoji u svakoj zemlji. Žao mi je što je napravljena ovakva atmoasfera uz zdušan rad nekih medija, portala i raznih političara koji su ispali višne nego naivni i na kraju dobili i oni batine – rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Komentarišući uživo scene napada na policiju ispred Skupštine Sribje, Brnabićeva je rekla da ovi događaji imaju veze sa nekim iz inostranstva i regiona koji žele da oslabe Srbiju.

– Ovo nije lice Srbije, Srbija je zemlja pristojnih ljudi. Imamo posla sa najgorom vrstom desnice – navela je Brnabićeva.

Ona je poručila demonstrantima da koliko god bili agresivni, neće zaustaviti Srbiju.

– Neće se nastaviti ovakvo nasilje. Sutra zasjeda Krizni štab, nastavljamo da se borimo protiv virusa korona. Pobijedićemo i virus korona i politički, izbori su završeni, građani su glasali. Garantujem da će Srbija pobijediti, stabilnost za koju ulažemo toliko truda, to niko u zemlji, ni iz inostranstva neće ugroziti, ni kompromitovati – naglasila je Brnabićeva.

Ona je apelovala da građani koji se ne slažu sa onim što vlast radi ni politički ni u borbi protiv epidemije, razumiju da postoje neke vrijednosti i da ne budu uz one koji se zalažu za nasilje.

– Vlada Srbije i država Srbija će i smjeti i umjeti da sačuva bezbjednost svih građana, ustavni poredak i da izađe na kraj sa ovom vrstom agresivnosti – navela je Brnabićeva.

U Beogradu i večeras demonstranti gađaju kamenicama policiju koja se nalazi ispred zgrade Skupštine Srbije, javili su beogradski mediji.