Aulić: Problem opozicije što Šmit i Bošnjaci iz FBiH nemaju biračko pravo u Srpskoj

33
Foto: s.aulic/Instagram

Član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić izjavio je da je OHR bio umrtvljen za vrijeme Mladena Ivanića u Predsjedništvu BiH kako kaže Igor Crnadak, ali to je zato što je Ivanić svesrdno asistirao političkom Sarajevu, na zadovoljstvo OHR-a koji nije ni morao da se uključuje.

– Kada smo imali Ivanića u Predsjedništvu BiH, a Crnatka, Mirka Šarovića i Dragana Mektića u Savjetu ministara, tada je OHR imao luksuz da mirno i zadovoljno posmatra urušavanje pozicije Republike Srpske na nivou BiH – istakao je Aulić povodom izjave Crnatka da je, kako kaže, režim i prizvao strani intervencionizam, ali i oživio OHR koji je za mandata Mladena Ivanića bio umrtvljen i učininjen nebitnim.

Aulić je naglasio da je uloga OHR-a bila marginalizovana zato što je sve njihove želje ispunjavao kadar iz Republike Srpske, a ne zato što ih je paralizovala energičnost Mirka Šarovića, dosljednost Igora Crnatka, patriotizam Mladena Ivanića ili mudrost Dragana Mektića.

– Sigurno je da bi i lažni visoki predstavnik Kristijan Šmit volio da na poziciji predsjednika Republike Srpske vidi Crnatkovu stranačku koleginicu Jelenu Trivić koja ga je sa širokim osmijehom dočekala u Banjaluci. Sigurno je da bi Šmit mogao da predahne kada bi u Predsjedništvo BiH u oktobru zasjeo miljenik sarajevske čaršije Mirko Šarović koji, po sopstvenom priznanju, ne bi iritirao bošnjačke ekstremiste bilo čim, pa ni proslavom Dana Republike – rekao je Aulić.

On je ocijenio da je jedini problem za Crnatka i njegove kolege iz opozicije taj što Šmit i Bošnjaci u FBiH nemaju biračko pravo u Srpskoj.

– Na njihovu žalost, o izbornim pobjednicima odlučuju isključivo građani Republike Srpske koji će u oktobru najjasnije pokazati šta o čijoj politici misle. U svakom slučaju je bolje boriti se protiv lažnog visokog predstavnika i njegovih đavoljih advokata, nego dozvoliti njima da vode procese u Srpskoj, a da Kristijan Šmit mirno i zadovoljno posmatra epilog njihove vladavine – istakao je Aulić.