Avdalović: Zahvalnost Dodiku i Vučiću

19
Foto: SRNA

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što se Nevesinje našlo među četiri opštine koje će Srbija značajno pomoći.

– Predsjednik Dodik juče je najavio da će zajedno sa predsjednikom Vučićem posjetiti Nevesinje i na licu mjesta sa rukovodstvom naše opštine razgovarati o projektima koji bi puno značili za Nevesinje u privrednom smislu – izjavio je Avdalović Srni.

On je naveo da je Vučić rekao da će pomoć biti usmjerena na putnu infrastrukturu, školske objekte, objekte kulture, kanalizacije.

– Naši projekti koje već imamo u planu se uklapaju u to, a neki od njih su rekonstrukcija objekta u centru grada u kojem je smještena Muzička škola, Narodna biblioteka, Gradska galerija i biće spomen-soba – rekao je Avdalović.

On je dodao da će jedan od kandidovanih projekata vjerovatno biti magistralni put prema Mostaru do granice sa Federacijom koji je u veoma lošem stanju.

– Riječ je o veoma frekventnom putu. Tender za rekonstrukciju tog puta je propao prošle godine. Ove godine čekamo sa rješenjem, a sada imamo novu nadu da će ove godine biti rehabilitovan – rekao je Avdalović.

On je napomenuo da su ova dva projekta već kandidovana prema Srbiji, a da će sa svojim saradnicima pripremiti i druge projekte poput kanalizacije u prigradskim naseljima, rekonstrukciju školskih objekata i ulica u gradskim i prigradskim naseljima itd.

Avdalović je naglasio da je sredstvima Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske rekonstruisan Dom kulture „Nebojša Glogovac“ u Nevesinju.

– Srećan sam kao Srbin i stanovnik Republike Srpske što su dvojica predsjednika Vučić i Dodik prvi put u istoriji omogućili da pomoć iz Srbije ide sistematski i da se ni od koga ne krije. Uvijek kroz istoriju pomoć iz Srbije je dolazila nekako krijući, dodvoravajući se Beču, Berlinu, Londonu, Moskvi. Ako su nam pomagali to je bilo krijući, „ispod žita“, a Vučić je prvi predsjednik Srbije koji je imao hrabrosti i političke drskosti da to radi javno, sistematski na očigled cijelog svijeta. Mislim da tako i treba da bude i zbog toga sam mu zahvalan do neba – poručio je Avdalović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče je u Banjaluci najavio da će Srbija u višemilionskim iznosima pomoći infrastrukturne projekte u četiri opštine Nevesinju, Kostajnici, Dubici i Drvaru