Bajdenova izjava koja trese Ameriku: Ako još niste odlučili za koga ćete da glasate, onda niste crnci

35
Foto: Oliver Douliery/Getty Images

Kandidat demokrata na predsjedničkim izborima u Americi Džo Bajden izjavio je da Afroamerikanci „nisu crnci“ ako razmišljaju o tome da glasaju za njegovog protivnika, aktuelnog predsjednika Donalda Trampa.

Bajden, kojem gafovi nisu strani, iznio je ovu neprimjerenu konstataciju tokom intervjua sa poznatim afroameričkim voditeljem neobičnog imena – Charlamagne Tha God.

Tokom 18-minutnog intervjua, 77-godišnji Bajden je isticao važnost afroameričkih glasova, posebno imajući u vidu da je odnio stranačku pobjedu u državi Južna Karolina gdje crni glasači čine 60 odsto tela demokratskog elektorata.

– Pobijedio sam u svakom okrugu. Osvojio sam najveći dio crnačkih glasova, čak više od Baraka (Obame) – rekao je Bajden, dodajući da je nekoliko Afroamerikanki na spisku njegovih mogućih zamjenika.

Pred kraj intervjua, voditelj je negodovao što Bajden mora da skrati razgovor, navodeći da to „ne može da radi crnačkim medijima“, na šta je bivši američki potpredsjednik uzvratio da to radi „i bjelačkim i crnačkim medijima“, prenosi portal Kliks.

Voditelj je potom rekao Bajdenu da se uskoro vrati u emisiju jer za njega ima još pitanja.

– Ako imate problem oko odlučivanja o tome da li ste za mene ili Trampa, onda niste crnci – odgovorio je Bajden koji je kasnije izrazio žaljenje zbog ovakvog komentara.