Banjaluka: Otvoren art bioskop u Banskom dvoru

18
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Od danas u Banjaluci radi art bioskop, nova scena za kulturne sadržaje u Banskom dvoru. Kamerna sala sa pedesetak sjedišta je namijenjena za projekcije dokumentarnih i studentskih filmova, tj. nekomercijalne sadržaje.

Predstavljajući novi projekat, Mladen Matović, direktor Banskog dvora, istakao je da je ovo treći prostor u okviru Banskog dvora koji je u proteklih dvije godine otvoren za kulturne sadržaje.

– Uz ponudu kvalitetnog kulturnog programa, naše koncept zasniva se i na pokretanju novih scena za kulturne sadržaje. Ranije smo otvorili art dvorište i art terasu. Prve projekcije u art bioskopu počeće već u februaru ove godine – rekao je Matović i dodao da je 2019. bila jedna od najuspješijih godina rada Banskog dvora, sa više od 120 raznovrsnih kulturnih sadržaja.

Od danas, u našem gradu radi art bioskop. Nova scena za kulturne sadržaje u Banskom dvoru. Kamerna sala sa oko pedesetak…

Posted by Grad Banja Luka on Tuesday, January 28, 2020

Gradonačelnik Igor Radojičić istakao je svoje zadovoljstvo otvaranjem još jedne kulturne scene u gradu i naglasio da će art bioskop biti na raspolaganju svim građanima.

– Banski dvor je u posljednje vrijeme postao istinski epicentar dešavanja u kulturi u našem gradu. Bogati sadržaji i krcati termini tokom cijele godine pokazuju da je rukovodstvo Banskog dvora na pravom putu. Pored bogatog programskog sadržaja, radili smo i na infrastrukturnoj obnovi objekta Banskog dvora. Rekonsturisan je krov, obnovljena fasada, postavljena ambijentalna rasvjeta, a trenutno radimo na uređenju okoline Banskog dvora – rekao je Radojičić.

On je dodao za ovu godinu godinu planirana obnova nekoliko salona unutar Banskog dvora gdje bi trebalo da bude smješten budući Muzej Banjaluke.