Beograd: Ispred Skupštine Srbije mirno, policija postavila punktove u centru grada

71
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pripadnici policije postavili su punktove u užem centru Beograda, na platou ispred Skupštine nema ljudi, a policijski kordon je na ulazu u parlament nakon večerašnjeg sukoba policije i demonstranata koji protestuju zbog ranije najave uvođenja policijskog časa.

Policija je postavila punktove na širem prostoru oko Skupštine Srbije, kod Terazijskog tunela, kod “Londona” i na početku Bulevara kralja Aleksandra, javio je RTS.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Prethodno su u Bulevaru kralja Aleksandra zapaljeni kontejneri, gdje je kordon policije spriječio učesnike protesta da priđu zgradi Skupštine.

Mediji prenose da se grupe demonstranata i dalje nalaze na više lokacija u centru Beograda.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Večernje novosti objavile su da je na Trgu Nikole Pašića došlo je do većeg sukoba između demonstranata i policije.

RTS navodi da policija potiskuje demonstrante ispred Terazijskog tunela, gdje su prevrnuti i zapaljeni kontejneri i bacane kamenice.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U Novom Sadu demonstranti su upali u prostorije SNS-a, odakle ih je izbacila policija.

Protesti su održani i u Nišu, Jagodini i drugim gradovima.

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se danas na platou ispred Skupštine Srbije. Grupa demonstranata napala je lidera Sergeja Trifunovića i oterala ga sa protesta.

Ispred Skupštine Srbije čuli se topovski udari, policija je bacala suzavac, a demonstranti su bacali baklje na policiju.

Nakon što je policija bacila suzavac, demonstranti su pobjegli ka Resavskoj ulici i Ulici kneza Miloša. Nekoliko demonstranata je uspijelo da probije ogradu ispred Skupštine, dok su letje baklje i flaše kojima su gađali policiju na stepeništu.

Foto: Nemanja Jovanovic/Nova.rs
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Građani su se okupili povodom donošenja odluke o ponovnom uvođenju policijskog časa od petka do ponedeljka, zbog, kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, alarmantne situacije u Beogradu.

Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

Zbog protesta zatvorene su ulice od Takovske do Skupštine, Trg Nikole Pašića i Terazije na skretanju ka Skupštini Srbije.

Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs