Bijeljina: Građani nezadovoljni radom gradonačelnika popunili Gradski trg

173
Foto: ATV

Veliki narodni skup „Bijeljina mora bolje“ održan je na trgu u Bijeljini, gde su okupljanjeni nezadovoljni građani tražili bolje upravljanje gradom ili opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Na transparentima građani su nosili ispisane poruke „Izvuci se iz podaničke mreže“, „Ne brukaj nas više“, „Stop propadanju Bijeljine“, „Obećao si eksperte, a doveo si kumove i rođake“ i „Smjena“.

Foto: ATV

Skupu su prisustvovali čelnici gradskih organizacija stranaka koje čine skupštinsku većinu, koji su u izjavi medijima prije skupa poručili da su okupljeni, složni i spremni za promjene u Bijeljini.

Okupljeni su nosili zastave Republike Srpske i Bijeljine.

Skup je održan na trgu na kome je centralni spomenik poginulim borcima otadžbinskog rata.

Foto: SRNA

Stranke okupljene u Koaliciji „Dogovor za Bijeljinu“, koje čine skupštinsku većinu u gradu, pozvale su nezadovoljne građane da kažu „ne“ pogubnom vođenju grada.

Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini ranije je pozvao gradonačelnika da deblokira grad ili će biti prinuđeni da pokrenu njegov opoziv.

Predsjednik stranačkog odbora Vladimir Lazić upozorio je da Petrović od početka svog mandata uporno opstruiše razvoj Semberije, zbog čega trpe građani.

Foto: SRNA

Član Glavnog odbora SNSD-a koji je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević rekao je Srni da Bijeljina više nema vremena za gubljenje i tapkanje u mjestu i da je cilj protestnog skupa da „razdrma“ gradonačelnika da konačno počne da radi svoj posao.

„Skupština grada redovno zasjeda i s te strane nema bilo kakvih blokada, ali gradonačelnik se bavi samo izazivanjem sukoba sa političkim oponentima i sirovim populizmom, a u gradu ništa konkretno nije urađeno“, ukazao je Đurđević.