Bijeljina: Koalicioni sporazum SNSD-a i DEMOS-a uoči predstojećih izbora

18
Foto: SNSD Bijeljina/Facebook

Gradski odbori SNSD-a i DEMOS-a u Bijeljini potpisali su danas koalicioni sporazum na lokalnom nivou koji uključuje i podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika na izborima u oktobru.

– Osnovni politički interes nam je da dođemo do svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine sa kojim ćemo pobijediti na predstojećim lokalnim izborima – rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić.

On je dodao da ima razgovora i sa drugim političkim subjektima i da će ih biti, te ocijenio da zabrana SDS-a donesena juče na sjednici Predsjedništva ove stranke neće uticati na razgovore na lokalnom nivou.

– Mirko Šarović nema autoritet kao predsjednik SDS-a i ne može uticati tim procesima na lokalnom nivou – ocijenio je Ćorić. Prema njegovim riječima, zabrana SDS neće spriječiti nastavak razgovora SNSD u Bijeljini i sa predstavnicima ove stranke, kao i drugih političkih partija.

Ćorić je istakao da SNSD ima korektnu saradnju sa DEMOS-om koja se odvija kroz republički nivo vlasti i da na lokalnom nivou nikada nije bilo nesporazuma o usaglašenom političkom djelovanju.

Foto: SNSD Bijeljina/Facebook

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a u Bijeljini Milan Dakić ocijenio je da je njihov koalicioni sporazum prirodan jer je DEMOS i na republičkom nivou u koaliciji sa SNSD-om.

– Mislimo da tako treba da bude i na lokalnom nivou – rekao je on. Dakić je dodao da je ova stranka u Bijeljini naslijedila koalicije na lokalnom nivou i da su trenutno dio vlasti u gradu.

– To ništa ne mora da znači, život i politika idu dalje i mi kao politička partija treba da budemo svjesni najboljeg interesa građana Bijeljine – ocijenio je Dakić. On je rekao da DEMOS u Bijeljini neće imati svog kandidata za gradonačelnika na predstojećim izborima i da će podržati koaliciju koju okuplja SNSD.

Sporazum je potpisan u sjedištu Gradskog odbora SNSD-a i ovo je drugi sporazum o zajedničkom djelovanju na lokalnim izborima, jer je nedavno bijeljinski SNSD sklopio koalicioni sporazum i sa SP-om.

Foto: SNSD Bijeljina/Facebook