Bijeljinski SDS podržao saradnju Mićića i Vlade Srpske

15
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U Bijeljini je održana sjednica Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a na kojoj su poslanici te stranke i odbornici podržali gradonačelnika Miću Mićića u nastojanjima da ostvari dobru saradnju sa Vladom Srpske, a u vezi s kapitalnim projektima u Semberiji.

Mićić je dobio i podršku da napravi široku političku koaliciju za predstojeće lokalne izbore.

Istovremeno, bijeljinski SDS, kako je istaknuto, nije u sukobu sa vrhom stranke, i podržava ga u njegovoj politici.

– Nismo pričali o visokoj politici. Mi nikada nećemo rušiti našeg predsjednika i rukovodstvo stranke, a pogovotovo ne Mirka Šarovića. Ti zajednički projekti treba da doprinesu razvoju našeg grada i da od njih najveću korist imaju naši građani – poručio je Mićić.

On je odbacio kritike koje mu iz njegove stranke i iz stranaka koje podržavaju SDS u Bijeljini upućuju zbog sastanka sa Dodikom, ali je bez imenovanja kritizera ocijenio da samo traže publicitet i da su to ljudi koji nikada ne pobjeđuju na izborima.

– Podržavaćemo i sada i ubuduće politiku SDS-a. Šarović ima našu punu podršku i poštovaćemo sve odluke stranke, nema nijedan problem da ćemo praviti odstupnice – naveo je Mićić kao zaključke večerašnje sjednice Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS Bijeljina.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina rekao je da je još krajem prošle godine, na sjednici kojoj je prisustvovao i Šarović i njegov zamjenik Rado Savić, donesena odluka da SDS Bijeljina na lokalne izbore ide sa samostalnom listom, sa Mićićem kao kandidatom za gradonačelnika i njegovom obavezom da traži što širu koaliciju kako bi obezbijedio pobjedu.

– Ja sam kandidat SDS-a i siguran sam da ću dobiti podršku Šarovića – poručio je on.

Sjednici Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a prisustvovali su i narodni poslanici i gradski odbornici iz ove stranke.

Narodni poslanik SDS iz Bijeljine Tomica Stojanović rekao je na konferenciji za medije da bijeljinski poslanici nemaju nedoumica ni skretanja u opozicionom djelovanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

U ime Kluba odbornika SDS u gradskoj skupštini Jovica Gajić je rekao da odbacuju sve spekulacije i iznio tvrdnju da SDS djeluje jedinstveno.

Sjednica je održana u prostorijama SDS Bijeljina.

Mićić, koji je jedan od potpredsjednika SDS Republike Srpske, izložen je kritikama unutar svoje stranke nakon njegovog prošlonedjeljnog sastanka sa predsjednikom Vlade Radovanom Viškovićem i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

ИЗВРШНИ ОДБОР СДС БИЈЕЉИНА: ПОДРШКА МИЋИЋУ И РУКОВОДСТВУ СТРАНКЕИзвршни одбор Градског одбора Српске демократске…

Posted by Мићо Мићић /Mićo Mićić/ on Tuesday, January 28, 2020