Bjelica: Opština Sokolac radi na sprovođenju preporuka revizorske komisije

41
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske objavila je Izvještaj o provedenoj finansijskoj reviziji Opštine Sokolac za 2020. i Izvještaj o provedenoj reviziji „učinka na temu Usklađenost srednjeg obrazovanja sa potrebama tržišta rada“.

– Opština Sokolac je već peti put dobila mišljenje sa rezervom službe za reviziju. On nije odbijen, niti negativan, ali sa određenim preporukama sa kojima smo upoznati. služba je svoj posao obavila veoma korektno i nemam primjedbe na članove revizorske komisije – rekao je načelnik Sokoca Milovan Bjelica gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

Revizorska komisija dala je 19 preporuka i mi smo već u toku sa uklanjanjem grešaka, naglasio je Bjelica.

– Kada su u pitanju javne nabavke bilo je zamjerke za rekonstrukciju zgrade opštine, u pitanju je bila suma oko 30.000 KM i sljedeća preporuka je bila za otpis potraživanja što neki pokušavaju da zloupotrijebe – kaže Bjelica.

Od posljednjeg izvještaja iz 2017, kada je revizorska komisija imala 14 preporuka, u potpunosti je realizovana samo jedna. Bjelica ističe da su to bile manje zamjerke, gdje za neke, kako kaže, nisu imali vremena da sprovedu, ali dodaje da ni u jednom momentu nije zloupotrijebljen zakon i da je rješavanje tih preporuka u završnoj fazi.

– Radimo sve što možemo. Ja nisam siguran da ćemo sve ispoštovati za godinu dana, ali ćemo se truditi da otklonimo nedostatke – istakao je načelnik opštine Sokolac.