Bjelica: Stanivuković ne treba da brine o meni, 30 godina sam u odbrani Srpske

21
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Funkcioner SDS-a Milovan Bjelica izjavio je da narodni poslanik PDP-a Draško Stanivuković ne treba da brine za njega jer je u politici stvaranja i odbrane Republike Srpske već 30 godina, te da će sa idejom očuvanja Republike i srpskog naroda otići u penziju.

– Iako nisam poslanik, pojedini poslanici moje ime konstantno pominju u Narodnoj skupštini Republike Srpske u negativnom kontekstu. Računaju nema me, pa mogu – rekao je Srni Bjelica, komentarišući prozivke poslanika PDP-a Draška Stanivukovića na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Bjelica je poručio Stanivukoviću da nikada nije „ubadao s leđa, pa ni kada je s leđa ubadan“.

On je podsjetio da su u posljednjih osam godina sve kampanje u Republici Srpskoj bile uglavnom negativne i usmjerene, prije svega, na SNSD, te naglasio da nijedna od tih negativnih kampanja nije donijela očekivane rezultate SDS-u.

– Mene interesuje Republika Srpska, ali i Sokolac i život mojih sugrađana. S toga, moram i hoću maksimalno da iskoristim lokalpatriotizam i želju da opština u kojoj živimo napreduje – rekao je Bjelica, koji je i načelnik sokolačke opštine.

Stanivuković je juče u Skupštini da potpredsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Sonji Karadžić Jovičević smetaju on i Nebojša Vukanović, nazvavši je „čovjekom režima“ koji je „umetnut u redove opozicije“.

– Nadam se da će naše stranke PDP i SDS jednom za svagda raščistiti sa „Obren Petrovićevima“, Bjelicama i drugim ljudima, a na tom spisku vidjećemo dokle ćemo doći. Mnoga imena mogli bismo staviti na taj spisak – rekao je Stanivuković.