Bogdanić: Zajednišvtom se može ostvariti ideja da Teslić bude bolji

5
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Teslić Dragan Bogdanić rekao je da se ideja da Teslić bude bolji može realizovati samo zajedništvom u ovoj lokalnoj zajednici i uspostavljenjem dobrih i prohodnih odnosa prema Vladi Republike Srpske i zajedničkim institucijama na nivou BiH.

– To jedinstvo podrazumijeva da projekti dolaze u Teslić, da se on razvija. Da ova lokalna zajednica ne bude posebna što ne sarađuje već što sarađuje – rekao je Bogdanić novinarima večeras u Tesliću, nakon sastanka sa rukovodstvom Gradskog odbora SNSD-a Doboj.

On je istakao da je na sastanku konstatovano da cijela regija, predvođena gradom Doboj kao najvećom lokalnom zajednicom, treba da se ravnomjerno razvija međusobno se pomažući.

Bogdanić je rekao da je Doboj, koji se posljednjih godina razvija zato što je tamo shvaćeno da se mora sarađivati, dobar pokazatelj da su republičke institucije u prvom redu dobronamjerne prema svakom gradu.

– Da bi Teslić došao u tu situaciju, moramo doći do svakog stanovnika ove opštine da objasnimo i navedemo dobre primjere Doboja, Bijeljine, Petrova i kažemo da je to način da sa komšijama, u prvom redu Dobojom i Stanarima, Kotor Varošom i Prnjavorom, pa zatim sa republičkim institucijama, učinimo sve da Teslić bude bolje mjesto za život – naveo je Bogdanić.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Doboj Obren Petrović poručio je građanima Teslića da su u jedinstvenoj prilici da postupe kao Doboj da bi se u Tesliću slile velike investicije i sredstva, te uspostavilo jedinstvo i sloga.

On očekuje da će to Teslićani prepoznati da bi ova regija bila primjer po investicijama i ulaganjima.