Bogdanović van igre zbog virusa korona

58
Foto: USA TODAY Sports

Srpski bek Atlante Bogdan Bogdanović biće narednih desetak dana van terena jer je u karantinu zbog virusa korona. U saopštenju kluba se ne navodi da li je srpski internacionalac bio pozitivan na testiranju ili je u izolaciji zbog kontakta sa nekim od zaraženih igrača.

Samo što se uspješno vratio u igru poslije pauze od tri nedjelje zbog povrede zgloba, Bogdan Bogdanović će morati na novu pauzu od deetak dana zbog samoizolacije.

Klub iz Džordžije ima sve veće probleme zbig virusa korona i saopštili su da imaju čak desetoricu igrača koji su ili zaraženi ili su u izolaciji jer su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

U saopštenju se ne navodi da li je Bogdanović bio pozitivan na testiranju ili je u samoizolaciji zbog kontakta sa nekim od zaraženih igrača.

Kovid protokol NBA lige predviđa da igrač mora da provede deset dana u izolaciji ili dobije dva uzastopna negativna testa u razmaku od 24 sata prije nego što ponovo bude u konkurenciji za tim.

Srpski bek se prije pet dana uspješno vratio u igru poslije pauze zbog povrede skočnog zgloba i već na prošlom meču imao odličan učinak od 20 postignutih poena ali novo odsustvovanje iz igre će sigurno otežati njegov povratak u raniju odličnu formu.