Borenović nakon preranog slavlja: Šta se desilo?

60
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

PDP, Branislav Borenović i Jelena Trivić istrčali su sinoć dosta rano pred rudu, iako stara poslovica kaže da se to ne radi, piše ATV.

Oko ponoći su, PDP-ovci, bez strpljenja da sačekaju rezultate iz svih krajeva Srpske, objavili pobjedu Jelene Trivić, njihovog kandidata za predsjednika Republike Srpske.

I dok je Crnadak mudro zaobilazio brojeve i procente, Borenović se nije tako ponašao.

Predsjednik PDP-a je tokom svakog obraćanja novinarima i javnosti govorio o ubjedljivoj prednosti Trivićeve, međutim stvarnost ih je brzo demantovala.

– Mi ne odustajemo. Ono što smo sinoć objavili je tačno. Razlika je govorila. Šta se desilo tokom noći, ispitaćemo i istražićemo. Pravna borba će trajati. Odustati nećemo. Osjetila se podrška Jeleni Trivić. Pravni tim priprema ozbiljne pravne radnje – rekao je Borenović na današnjoj konferenciji za novinare, ne objašnjavajući zbog čega su samoproglasili pobjedu, bez da sačekaju zvaničnu objavu Centralne izborne komisije.

Nakon sinoćnjeg javnog brukanja i svejsne manipulacije u pogledu izbornih rezultata, Borenović je trajno izgubio bilo kakvu relevantnost na političkoj sceni Republike Srpske.

Podsjećamo, Borenovića su sinoć ismijali i korisnici Tvitera.

Oni su na pomenutoj društvenoj mreži poručili da je predsjednik PDP-a ponovo, kao i 2018. godine, igrao se sa brojevima i procentima koji nisu tačni.