Borenović: PDP-u pripada Banjaluka, oni koji se sami kandiduju su frustrirani

11
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Branislav Borenović, lider PDP-a, rekao je uoči sastanka sa predstavnicima SDS-a, da velika pobjeda opozicije u Banjaluci od prije četiri godine i njihovog kandidata Draška Stanivukovića, daje pravo i logiku da PDP i na predstojećim izborima, ponovo da svog kandidata za prvog čovjeka najvećeg grada u Srpskoj.

– Normalno je i sasvim opravdano da PDP kao najjača politička opcija u Banjaluci ide sa svojim kandidatom i da o tome razgovaramo sa drugim političkim partijama i normalno je da najviše ambicije po tom pitanju i ima Draško Stanivuković – naveo je Borenović.

Istakao je da se trebaju spustiti tenzije i bilo kakve ishitrene izjave po ovom pitanju, jer se, naveo je, na taj način usrećuje vladajući režim.

Upitan da prokomentariše odnose u Banjaluci, jer su poznati stavovi drugih iz opozicije da neće podržati Draška Stanivukovića, Borenović je rekao da sa SDS-om u Banjaluci ima odlične odnose, ali i da pojedina „samokandidovanja, lične frustracije i licitiranje sa imenima, lične ambicije od ljudi koji se više bave svojom bivšom strankom, a ne ozbiljnom politikom“, govori o njima samima.

– Ostavimo da u nekom normalnom procesu dobijemo kandidate. A to samokandidovanje, uveseljavanje Dodika i režima, možda nesvjesno pokazuje neku političku kratkovidost, frustraciju. Ali, i to je prirodno, ljudska smo bića, svako nosi svoj krst odgovornosti u političkom životu, ali pojedinci se bave dešavanjima u svojoj bivšoj partiji koja je toj osobi sve dala u političkom smislu – naglasio je Borenović.