Brnabić iznijela prijedloge novih ministara

6
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Nikola Selaković predložen je za ministra inostranih poslova, Aleksandar Vulin za ministra unutrašnjih poslova, a Nebojša Stefanović za ministra odbrane, saopštila je danas mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je iznijela prijedloge za ministre prema kojima bi svoje resore trebalo da zadrži pet ministara, dok oko pola ministarstava u Vladi vode žene.

Darija Kisić Tepavčević je predložena za ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ratko Dmitrović za ministra za brigu o porodici i demografiju, Maja Gojković za ministra kulture i informisanja, a Milan Krkobabić za ministra za brigu o selu.

Svoje dosadašnje funkcije, kako je navela Brnabićeva, zadržaće Siniša Mali – ministar finansija, Branislav Nedimović – ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Jadranka Joksimović – ministar za evropske integracije.

Prijedlog je da na dosadašnjoj poziciji ostane i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Za ministra privrede predložena je Anđelka Atanasković, a za ministra zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture trebalo bi da vodi Tomislav Momirović, a Ministarstvo rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Na mjesto ministra trgovine, turizma i telekomunikacija predložena je Tatjana Matić, za ministra pravde Maja Popović, ministra državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

Brnabićeva je poslije sjednice Predsjedništva SNS-a rekla da kandidat za ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja još nije predložen, jer se čeka odluka Socijalističke partije Srbije.

Narodna skupština Srbije će o novoj Vladi glasati sutra, a prema ranijim najavama, Brnabićeva će ekspoze poslanicima izložiti u srijedu.