Brnabić: Nećemo recipročne mjere, ali ni mafijaše iz Crne Gore

13
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila Podgorica za građane Srbije, ali će biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove, poručila je premijerka Ana Brnabić, povodom odluke Crne Gore da za građane Srbije ne otvori granicu 1. juna.

Srbija, kaže premijerka, neće uvoditi recipročne mhere, ali je istakla da građani Srbije ne bi trebalo da idu tamo gdje su nepoželjni.

Ona je za TV Pink rekla da su građani Srbije sada mogli da vide da su nepoželjni u Crnoj Gori, jer Srbija, kako je istakla, nije lagala da ljudi umiru od gripa ili zapaljenja pluća, a ne od virusa korona.

– Nastavićemo i dalje da se ponašamo odgovorno i ozbiljno prema našim građanima i da uvijek govorimo istinu – rekla je premijerka, iako, kako je dodala, pravi razlog za odluku Crne Gore da otvori granice za niz zemalja, ali ne i za Srbiju nije u epidemiji virusa korona i broju zaraženih.

Srbija, međutim, neće odgovarati recipročnim mjerama prema crnogorskim građanima.

– Nećemo sprječavati običnim crnogorskim građanima da posjete Srbiju, ali hoćemo još snažnije i još oštrije sprječavati ulazak crnogorskih kriminalaca i mafijaških klanova iz Crne Gore koji su decenijama ubijali po Srbiji i terorisali naše građane – rekla je Brnabić.

Ona je istakla da u borbi protiv kriminalaca iz Crne Gore Srbija neće imati milosti.

– Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku građanima. Zamolila bih da građani što duže i u većem broju ostaju u našoj Srbiji i da ako negdje moraju da odu ne idu tamo gdje su građani Srbije nepoželjni – poručila je premijerka, prenosi Tanjug.