Brnabićeva čestitala Srpskoj izlazak na Londonsku berzu i rast BDP-a

25
Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

Premijer Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Republici Srpskoj izlazak na Londonsku berzu, ocijenivši da je to izazovno i teško i za šta treba mnogo znanja, energije i vjere u sebe i svoje potencijale.

– Prvi put uspešan izlazak na berzu Republike Srpske. Velike čestitke na tome i odličnim rezultatima u oblasti ekonomskog rasta BDP-a – poručila je Brnabićeva nakon zajedničke sjednice Vlade Srpske i Srbije u Istočnom Sarajevu.

Ona je napomenula da je Republika Srpska imala minimalan pad u 2020. godini i dosta dobar rast u prvom kvartalu 2021.

– Taj rast je nešto veći od rasta koji smo imali u Srbiji. Naš rast u prvom kvartalu je bio 1,2 odsto, a bio je projektovan pad od 1,3 odsto. Dakle, to je rezultat kojim se ja ponosim i govori da mi možemo i da moramo još bolje u ovoj godini kako bi zajedno nastavili oporavak nakon izuzetno teške 2020. godine – ocijenila je ona.

Brnabićeva je izrazila nadu da je ovaj opravak i rast koji je Republika Srpska doživjela, te uspjeh koji je napravila u prvom kvartalu ove godine takođe jedan od rezultata saradnje, investicija, donacija i podrške koje Srbija pruža Srpskoj.