Čampara: Mehmedagić je falsifikator diploma, privatizovao je OBA

37
Foto: Anadolija

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH (FBiH) Aljoša Čampara rekao je da je direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA) Osman Mehmedagić falsifikator diploma koji je privatizovao instituciju.

– Šta je najveći problem države BiH? Što su pojedinci privatizovali institucije. Kada je privatizujete, onda ta institucija ne radi za državu i za građane. Osman Mehmedagić je privatizovao. On je falsifikator diploma. To je čovjek koji je falsifikovao svoje diplome – rekao je Čampara.

Čampara smatra da Mehmedagić uopšte ne bi smio biti zaposlenik, odnosno da je trebalo da već tri godine bude u penziji.

Čampara je, govoreći o dešifrovanoj aplikaciji „Skaj“, rekao da je to veliki i složen predmet, ali da je dobro što su „neke stvari počele da se dešavaju“, prenose federalni mediji.

– Mislim da je već dovelo do određenih visokih zvaničnika. Mislim i na Tužilaštvo i na neke druge policijske službenike. Kada pogledate, strašno je da su neki policijski službenici ili savjetnici koji su radili u OBA, pa kod nekih ministara, koji su trgovali sa tim dokumentima pa su uhapšeni, za koje se pripremaju optužnice. Mislim da je ovo tek početak – rekao je Čampara.