Cicović: Gradimo i afirmišemo zajedničku istoriju i tradiciju Republike Srpske i Srbije

9
Foto: presscentar.uns.org.rs

Tradicionalna 11. manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ trajaće od 20. do 26. septembra i biće održana u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu Zrenjaninu, Kruševcu, Subotici, Somboru,Čačku, Bajinoj Bašti i Nišu.

– Za 11. manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“ pripremili smo nastupe u 11 gradova Srbije. Predstavićemo 15 programa s više od 160 učesnika. Programski sadržaji su iz svih krajeva Srpske i plan je da ih predstavimo u svim krajevima Srbije. Želimo da na najbolji način prezentujemo Republiku Srpsku u Srbiji. Uvezali smo i delegacije opština i gradova, privrednike i turističke radnike – izjavio je šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović za Radio Republike Srpske.

Svečano otvaranje je 20. septembra u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Cicović je istakao da će manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“ svečano otvoriti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz blagoslov patrijarha Porfirija.

– Gradimo i afirmišemo zajedničku istoriju i tradiciju Republike Srpske i Srbije. Od programskih sadržaja posebno bismo izdvojili izložbu „Koncentracioni logor Jasenovac 1941.“ koju ćemo otvoriti 22.septembra u Kruševcu – naglašava Cicović.

Predviđeni su i susreti studenata umjetnosti iz Banjaluke i Beograda, prezentacija završnih radova studenata Akademije umjetnosti iz Banjaluke, kao i nastup pozorišta iz Gradiške u Novom Sadu.